Wat doen wij?

Meestal worden de patiënten doorverwezen door de huisarts of specialist, maar vanaf 1 januari 2006 is het niet meer noodzakelijk om een verwijsbrief te hebben voor een fysiotherapeutische behandeling, dit heet DTF, directe toegankelijkheid fysiotherapie. Indien er geen verwijzing is doen wij een DTF-screening om de ernst van de klachten in te schatten, indien nodig sturen we alsnog door naar de huisarts.

Bij de eerste afspraak (na verwijzing of dtf-screening), beginnen we met een intake en onderzoek, dit bestaat uit een gesprek en een lichamelijk onderzoek. Aan de hand hiervan kunnen we een diagnose stellen en een behandelplan opstellen, om op die manier het gestelde doel te bereiken.

Samen met de patiënt proberen we de vooropgestelde doelen te evalueren. Na de behandeling brengen we, in overleg met de patiënt, de arts (die doorverwees) op de hoogte van het bereikte resultaat.

Zorgpolis

Wij hebben contracten met de meeste zorgverzekeraars. Het is raadzaam om in de polis van uw zorgverzekeraar na te kijken hoe u verzekerd bent, welke aanvullende verzekering u heeft, zodat beide partijen er rekening mee kunnen houden hoeveel beurten er wel of niet kosteloos zijn.